Professioneel beheer vraagt om professioneel inzicht

van data naar inzicht

Rapportages

 

Als professional weet u dat correcte basisgegevens en actuele en accurate informatie over de technische staat de basis vormen voor professioneel beheer. Maar wat is correct en hoe actueel is actueel en wat is precies accuraat? Wij helpen u met het vastleggen van correcte basisgegevens en/of het bepalen van de actuele conditie van een object of uw areaal. Wij helpen u van data naar inzicht.

Hoe wij dat doen? Wij combineren inspecties boven de waterlijn (videomapping) met inspecties onder de waterlijn (sonarinspectie). U krijgt daardoor ‘het complete plaatje’ van het object over de gehele lengte en hoogte. We kunnen de situatie onder de waterlijn direct linken aan de situatie boven de waterlijn, en andersom. Dit inzicht stelt u en ons in staat de technische staat en daarmee de onderhoudsbehoefte vast te stellen. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij diverse vormen van rapportage aanleveren.

 

 

 

Shp-file voor GIS
We kunnen het resultaat van de inventarisatie of inspectie aanleveren als shp-file. Aan de lijnen in het bestand voegen wij kenmerken toe (denk hierbij aan lengte, soort, type, conditie, restlevensduur, risico e.d.). U kunt nu heel eenvoudig selecties maken op welke kenmerken u maar wilt. Met één druk op de knop ziet u bijvoorbeeld hoeveel m1 u van een bepaald type oever- of kadeconstructie heeft, in welke conditie uw areaal verkeert of hoeveel m1 een verwachte restlevensduur heeft van < 5 jaar. U hoeft niet handig te zijn in GIS om de rapportage te kunnen raadplegen. Wij leveren het rapport ook aan als Excel-bestand. U vindt hierin m.b.v. filters eenvoudig het antwoord op uw vraag.

 

ELSE beheersysteem
Else is een in eigen beheer ontwikkeld beheersysteem dat tegemoet komt aan de wensen van de beheerder of asset manager. ELSE onderscheidt zich vanuit de overtuiging dat het niet gaat om wat er allemaal IN een systeem vastgelegd kan worden maar om wat u UIT het systeem kunt halen. U hoeft geen dure software aan te schaffen. U ontvangt van een inlogcode waarmee u eenvoudig kunt inloggen op onze server. Na het inloggen ziet u een kaart met daarop de geïnspecteerde objecten. U klikt op het object en direct worden de schadebeelden (foto’s en video’s) getoond.

 

Else beschikt over een module om diverse soorten rapporten te genereren. Met deze tool kunt u aantonen in welke staat uw areaal verkeert, hoeveel budget er nodig is voor onderhoud, maar ook wat de consequenties zijn van (beleids)keuzes. U kunt een geprioriteerde actielijst maken. Het is eenvoudig om meerjaren-begrotingen te maken

 

Back to basic
Als een van bovenstaande vormen van rapportages niet uw 'cup of tea' is, kunnen we uiteraard ook een digitale rapportage in pdf maken of de video los aanleveren. Wat u wilt.